Bramborové noky se sušenými rajčaty a řapíkatým celerem
Rychlé a dobré jídlo hodí se jako večeře či oběd a pokud nechcete v kuchyni strávit příliš času je to recept přímo pro vás.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
10 - 15 min. Na 2 Porce
Na Bramborové noky:
- 300 g Vařených a oloupaných brambor
- 130 g Hrubé mouky (záleží na moučnatosti brambor)
- sůl
- 1 Vejce
Ostatní:
- 1 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- 150 g sušených rajčat v oleji
- 100 g řapíkatého celeru
- hrst piniových oříšků
- jarní cibulku na ozdobu
- sůl, pepř, chilli
POSTUP:
Uvařené oloupané a vychladlé brambory rozšťoucháme v míse přidáme mouku sůl a vajíčko (pokud jsou brambory málo moučné přidejte trocu bramborového škrobu) a spojte veškeré suroviny.
Na pomoučněném stole vypracujeme bramborové těsto a vytvoříme si válečky 1,5cm a nakrájíme na stejně velké kusy. pokud si s tím chcete trochu pohrát tak nakrájené noky přejeďte přes vidličku a vytvoříte tím vroubky. noky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 1 minutu záleží na velikosti noků.
Na pánev nalijeme trochu oleje ze sušených rajčat a necháme na něm zpěnit cibuli a česnek. Poté přidáme nakrájená sušená rajčata a řapíkatý celer a společně všechno orestujeme. Dochutíme špetkou soli, pepřem a chilli kořením ke konci přidáme hrst piniových oříšků. Přidáme naše uvařené bramborové noky a prohřejeme.
Při podávání posypeme nakrájenou jarní cibulkou a piniovými oříšky, můžeme posypat i strouhaným parmazánem.
Dobrou chuť.
J.