Bramborové noky se sušenými rajčaty a řapíkatým celerem

20.01.2019

Rychlé a dobré jídlo hodí se jako večeře či oběd a pokud nechcete v kuchyni strávit příliš času je to recept přímo pro vás.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

10 - 15 min. Na 2 Porce 

Na Bramborové noky:

  1. 300 g Vařených a oloupaných brambor
  2. 130 g Hrubé mouky (záleží na moučnatosti brambor)
  3. sůl
  4. 1 Vejce

Ostatní:

  1. 1 menší cibule
  2. 4 stroužky česneku 
  3. 150 g sušených rajčat v oleji
  4. 100 g řapíkatého celeru
  5. hrst piniových oříšků
  6. jarní cibulku na ozdobu
  7. sůl, pepř, chilli

POSTUP:

Uvařené oloupané a vychladlé brambory rozšťoucháme v míse přidáme mouku sůl a vajíčko (pokud jsou brambory málo moučné přidejte trocu bramborového škrobu) a spojte veškeré suroviny. 

Na pomoučněném stole vypracujeme bramborové těsto a vytvoříme si válečky 1,5cm a nakrájíme na stejně velké kusy. pokud si s tím chcete trochu pohrát tak nakrájené noky přejeďte přes vidličku a vytvoříte tím vroubky. noky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 1 minutu záleží na velikosti noků.

Na pánev nalijeme trochu oleje ze sušených rajčat a necháme na něm zpěnit cibuli a česnek. Poté přidáme nakrájená sušená rajčata a řapíkatý celer a společně všechno orestujeme. Dochutíme špetkou soli, pepřem a chilli kořením ke konci přidáme hrst piniových oříšků. Přidáme naše uvařené bramborové noky a prohřejeme.

Při podávání posypeme nakrájenou jarní cibulkou a piniovými oříšky, můžeme posypat i strouhaným parmazánem.

Dobrou chuť.

J.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky