Bramborové spirálky s tymiánem
Tento recept je velmi jednoduchý a zvládne ho snad úplně každý. Je za chvíli hotový a moc dobrý. Můžete použít jako přílohu ke grilování nebo jenom tak. Pokud čekáte návštěvu, nebo připravujete oslavu tak je to také super nápad. Netradiční. A za použitím mála surovin.
CO BUDETE POTŘEBOVAT:
10 menších brambor 50 minut
- 10 menších brambor (Syrových)
- Olivový olej
- Grilovací koření
- Sůl, pepř
- Tymián
- Špejle
- Pečící papír
Postup:
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Brambory pořádně omyjeme pod tekoucí vodou a zbavíme klíčků. Jednotlivé brambory napichujeme na špejle a ostrým malým nožem nařežeme na spirálky. (První brambora neměla moc tvar spirálky, ale u druhé brambory už jsem chytil grif a pak už mi to šlo samo) Nakrájené brambory skládáme na pečící papír vedle sebe. Brambor potřeme olejem, okořeníme grilovacím kořením a pepřem. Posypeme nasekaným tymiánem a dáme péct do trouby na 45-50 minut. Po upečení bramborové spirálky stáhneme ze špejlí, osolíme a můžeme podávat. Dobrou chuť
J.