Cheesecake s jahodami
Cheesecake patří mezi mé nejoblíbenější dezerty, není přiliž sladký, je osvěžující a s kombinací ovoce naprostá pecka. Tak jsem si pro vás jeden cheesecake připravil. Samozřejmě zase bez cukru, ale uvidíte i tak bude moc dobrý. Tak pojďme na to.

CO BUDETE POTŘEBOVTA
1 Dort 40 minut
- 250 g Máslových sušenek
- 100 g Másla
- 200 g Lučiny bez příchuti
- 500 g Měkkého tvarohu
- 180 g Zakysané smetany
- 100 ml smetany ke šlehání
- 4 Žloutky
- 1 Bio citron
- 1 Vanilkový lusk
- 12 Polévkových lžic javorového sirupu
- 1 Čajová lžička medu
- 1 Balení Jahod
- Lístky máty
- Pečící papír
Postup:
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 C. Poté si rozdrtíme máslové sušenky buď v mixéru nebo paličkou. K rozdrceným máslovým sušenkám přidáme rozpuštěné máslo a pořádně promícháme až nám vznikne hmota. Dortovou hmotu vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně navrstvíme naši sušenkovou hmotu. Někdo to nedělá ale já ano, a dáme na 5 minut do trouby. Mezi tím si připravíme sýrový krém. Ve velké misce spojíme tvaroh, sýr, smetany, žloutky, kůru a šťávu z citronu, vanilkovou dužinu a javorový sirup. Přelijeme do dortové formy a pečeme 30 minut. Po 30 minutách troubu vypneme a dort necháme ještě 5 minut dopéct. Po 5 minutách dort vyndáme z trouby a necháme ho úplně zchladnout. Po zchladnutí dáme dort ještě na 2 hodiny do lednice. Jahody si očistíme a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu necháme v celku na ozdobu a druhou polovinu nakrájíme na kostičky a necháme na plotně svařit společně se 2 lžícemi javorového sirupu, lžičkou medu a mátou. Svařené jahody necháme také vychladnout a po vychladnutí ozdobíme okraje dortu rozvařenými jahodami. Doprostřed dortu naskládáme zbylé jahody. A můžeme podávat. Dobrou chuť.
J.

