Chilli con carne
Moje chilli noc carne. Je zvláštní tím že místo mletého masa dávám rozmačkané tofu, ale v pokrmu to není skoro poznat. Tento pokrm se dá jíst i studený hlavně v letních měsících. Pokud ale nemáte rádi studená jídla tak se nebojte, chilli v pokrmu vás příjemně zahřeje, takže vám to ani nepřijde. Konec kecání a jdeme na to.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
4 porce 35 minut
- 2 Cibule
- 2 Rajčata
- 1 Mrkev
- 2 Stroužky česneku
- 1 Čajová lžička mleté papriky
- 1 Čajová lžička římského kmínu
- 1 Čajová lžička kajenského pepře
- 1 Malou chilli paprička
- 1 Tofu
- 300 ml Zeleninového vývaru
- 2 Plechovky fazolí s kukuřicí v rajčatové šťávě
- 1 Polévková lžíce rajčatového protlaku
- 3 Pytlíky rýže
- Sůl, třtinový cukr
- Olivový olej
- 1 Lžíci bílého jogurtu
Postup:
Na Olivovém necháme zpěnit cibulku kterou jsme nakrájeli nadrobno a mrkev nastrouhanou na jemném struhadle. Po opečení přidáme římský kmín, kajenská pepř, červenou mletou papriku, nadrobno nakrájený česnek a chilli. Po zahřátí koření přidáme nakrájená rajčata, a dvě konzervy s fazolemi, kukuřicí a jednu lžíci rajčatového protlaku. Podlijeme trochou zeleninového vývaru a dusíme 20 minut. Dochutíme podle chuti solí a pokud máte rádi chilli con carne nasládlé jako já přidejte trochu třtinového cukru.nakonec rozmačkáme tofu a promícháme. Podáváme s jasmínovou rýží a lžící bílého jogurtu. Dobrou chuť
J.
