Chilli con carne

15.03.2019

Moje chilli noc carne. Je zvláštní tím že místo mletého masa dávám rozmačkané tofu, ale v pokrmu to není skoro poznat. Tento pokrm se dá jíst i studený hlavně v letních měsících. Pokud ale nemáte rádi studená jídla tak se nebojte, chilli v pokrmu vás příjemně zahřeje, takže vám to ani nepřijde. Konec kecání a jdeme na to. 

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

4 porce 35 minut

  1. 2 Cibule
  2. 2 Rajčata
  3. 1 Mrkev
  4. 2 Stroužky česneku
  5. 1 Čajová lžička mleté papriky
  6. 1 Čajová lžička římského kmínu
  7. 1 Čajová lžička kajenského pepře
  8. 1 Malou chilli paprička
  9. 1 Tofu
  10. 300 ml Zeleninového vývaru
  11. 2 Plechovky fazolí s kukuřicí v rajčatové šťávě
  12. 1 Polévková lžíce rajčatového protlaku
  13. 3 Pytlíky rýže
  14. Sůl, třtinový cukr
  15. Olivový olej
  16. 1 Lžíci bílého jogurtu

Postup:

Na Olivovém necháme zpěnit cibulku kterou jsme nakrájeli nadrobno a mrkev nastrouhanou na jemném struhadle. Po opečení přidáme římský kmín, kajenská pepř, červenou mletou papriku, nadrobno nakrájený česnek a chilli. Po zahřátí koření přidáme nakrájená rajčata, a dvě konzervy s fazolemi, kukuřicí a jednu lžíci rajčatového protlaku. Podlijeme trochou zeleninového vývaru a dusíme 20 minut. Dochutíme podle chuti solí a pokud máte rádi chilli con carne nasládlé jako já přidejte trochu třtinového cukru.nakonec rozmačkáme tofu a promícháme.  Podáváme s jasmínovou rýží a lžící bílého jogurtu. Dobrou chuť

J.  

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky