Bramborová pélévka

16.03.2019

Polévka podzimního období, když se začnou sklízet brambory z polí, houby se začnou nosit z lesa a rána a večery jsou pořád chladnější. Zahřeje vás právě tato výborná polévka. Tak pojďme na recept ať si ji můžete udělat doma.  

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

6 porcí 40 minut

  1. 5 Brambor
  2. 2 Mrkve
  3. 1 Petržel
  4. Čtvrtku Celeru
  5. Půlku batáty
  6. 2 Cibule
  7. 4 Stroužky česneku
  8. 3 Žampiony
  9. 1 Hrst sušených hub
  10. Sůl, pepř
  11. ½ Čajové lžičky kmínu
  12. ½ Čajové lžičky majoránky
  13. 2 Polévkové lžíce mouky
  14. 2 Polévkové lžíce másla
  15. 1,5 l Zeleninového vývaru
  16. 3 Listy bobkového listu
  17. 4 Kuličky nového koření
  18. Olivový olej

Postup:

V hrnci si rozpustíme máslo a zastříkneme trochou olivového oleje (máslo se nám pak nebude připalovat) na rozpuštěném másle osmahneme do růžova nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a připravíme si světlou jíšku. Mouku opékáme doté doby, než nezačne vonět. Hotovou jíšku rozředíme zeleninovým vývarem a pořádně prošleháme metlou, aby se nám neudělali hrudky. Přidáme houby a zeleninu kterou jsme si nakrájeli na větší kousky (záleží na vás, jestli jste zvyklí na menší kusy tak nakrájejte na menší kusy) A vaříme nejméně 20 minut. Po uvaření veškeré zeleniny vždy vezmu šťouchadlo na brambory a zeleninu trochu rozšťouchám. Dochutíme Solí, pepřem, kmínem, česnekem a majoránkou a můžeme podávat s chlebem. Dobrou chuť.

PS: Majoránku přidávejte vždy na konec aby vám polévka nezhořkla.

J.  

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky