Domácí lívanečky
Další recept na snídani, moc nesnídám ale když ano tak si se snídaní vždy vyhraju. Tyto lívanečky zbožňuji a nedělám si je jenom ke snídani ale občas i jako večeři. Čerstvé ovoce společně se zakysanou smetanou pokrm osvěží a rozzáří. Už se moc těším na léto až budeme mít na zahradě zase svoje maliny, borůvky, ostružiny, jahody, třešně a další ovoce. To my teď přes zimu docela schází vyjít ven na zahradu a natrhat si hrst čerstvého ovoce.

CO BUDEME POTŘEBOVAT:
4 Porce 20 minut
30 g droždí
1 lžíce medu
1 lžíce javorového sirupu
540 ml mléka
1 vejce
Sůl
Olivový olej
Citronovou kůru a šťávu
Na dozdobení:
Zakysanou smetanu
Mix čerstvého ovoce
Javorový sirup
Moučkový cukr
Lístky máty
Postup:
Droždí promícháme s trochou cukru, mouky a vlažným mlékem. Zamícháme a necháme v teple vykynout. Vedle do mísy dáme zbylé mléko, vejce, citronovou kůru, mouku a špetku soli. Vše promícháme a po vykynutí kvásku přidáme i kvásek. Řídké těstíčko necháme částečně vykynout (z tohoto těstíčka by se mělo udělat cca 36 lívanečků.) Vykynuté těstíčko naléváme do tukem vymazaného lívanečníku a pečeme po obou stranách do růžova.
Tak si někdy přivstaňte a udělejte doma tyto skvělé lívanečky. Dobrou chuť
J.
