Domácí lívanečky

20.02.2019

Další recept na snídani, moc nesnídám ale když ano tak si se snídaní vždy vyhraju. Tyto lívanečky zbožňuji a nedělám si je jenom ke snídani ale občas i jako večeři. Čerstvé ovoce společně se zakysanou smetanou pokrm osvěží a rozzáří. Už se moc těším na léto až budeme mít na zahradě zase svoje maliny, borůvky, ostružiny, jahody, třešně a další ovoce. To my teď přes zimu docela schází vyjít ven na zahradu a natrhat si hrst čerstvého ovoce.  

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

4 Porce 20 minut

30 g droždí

1 lžíce medu

1 lžíce javorového sirupu

540 ml mléka

1 vejce

Sůl

Olivový olej

Citronovou kůru a šťávu

Na dozdobení:

Zakysanou smetanu

Mix čerstvého ovoce

Javorový sirup

Moučkový cukr

Lístky máty

Postup:

Droždí promícháme s trochou cukru, mouky a vlažným mlékem. Zamícháme a necháme v teple vykynout. Vedle do mísy dáme zbylé mléko, vejce, citronovou kůru, mouku a špetku soli. Vše promícháme a po vykynutí kvásku přidáme i kvásek. Řídké těstíčko necháme částečně vykynout (z tohoto těstíčka by se mělo udělat cca 36 lívanečků.) Vykynuté těstíčko naléváme do tukem vymazaného lívanečníku a pečeme po obou stranách do růžova.

Tak si někdy přivstaňte a udělejte doma tyto skvělé lívanečky. Dobrou chuť

J. 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky