"Jablečná nutella"

03.11.2020

Další recept z jablek, tentokrát netradiční "Jablečná nutella". Jak už jsem psal jablkům se letos dařilo, a tak jsem hledal nějaký méně známí recept a narazil jsem na "Jablečnou nutellu" tak jsem to zkusil a je to pecka. Navíc pokud tento recept nedovedete úplně do konce vzniknou vám "Jablečná povidla" takže dva odlišné výrobky což je super ne? Nutelu nebo Povidla můžete například použít na cukroví které za chvíli začnete péct.

 

Suroviny:

2,5 kg jablek

4OO g cukru

2 čajové lžičky skořice

šťáva z dvou citronů

2 panáky rumu

2OO g hořké čokolády

2 polévkové lžíce kakaa

1 hrst lískových oříšků

Postup:

Jablka omyjeme zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky, pokud mají jablka na šlupkách nějaké kazy tak je také vykrájejte. Nakrájená jablka smícháme se skořicí, cukrem a šťávou z citronu. Pořádně promícháme a přendáme do pekáče, zakryjeme alobalem a dáme do trouby kterou jsme si předehřáli na 150 C a pečeme dvě hodiny. Po dvou hodinách sundáme alobal přilijeme rum, promícháme a pečeme další dvě hodiny. Upečená jablka přelijeme do vysoké nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem. (pokud nepřidáte čokoládu a další suroviny vzniknou vám zmíněná "Jablečná povidla")

Půlku povidel jsem ještě za tepla přendal do sklenic zašrouboval a otočil dnem vzhůru aby se nám víčko pořádně přichytlo.

Do zbytku teplých povidel přidáme nalámanou čokoládu, kakao a opražené a rozmixované lískové ořechy. Vše pořádně promíchejte a zase za tepla plníme do předem opláchnutých sklenic, zašroubujte a otočte dnem vzhůru.  

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky