Mrkvové cupcaky

19.03.2019

Mrkvové cupcaky, neboli muffiny. Je to úplně podobné jako mrkvový koláč ale tyto menší cupcaky mi jsou sympatičtější. Nejlepší jsou úplně čerstvé, ale druhý den nejsou také špatné. Takže nejlepší je upéct, nechat je zchladnout, ozdobit a hned sníst. Tak jdeme na to.  

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

15 ks 35 minut

  1. 300 g Mrkve
  2. 1 Zralí banán
  3. 180 g Špaldové mouky celozrnné
  4. 2 Šťastná vajíčka
  5. 120 g Másla
  6. 1 Čajová lžíce skořice mleté
  7. ½ Čajové lžičky kurkumy
  8. 1 Polévková lžíce kokosu
  9. Hrst vlašských ořechů
  10. 2 Polévkové lžíce medu
  11. Špetku soli
  12. Špetku mletého muškátového oříšku
  13. ½ Prášku do pečiva

Na krém

  1. Měkký tvaroh (250 g)
  2. 10 Čajových lžiček javorového sirupu
  3. Šťáva a kůra z půlky citronu
  4. 60 ml Smetany ke šlehání
  5. Na ozdobu použijeme nasekané vlašské ořechy a hoblinky z mrkve.

Postup:

Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 °C. Hned potom si dáme rozehřát máslo, do kterého přidáme med, koření, nastrouhanou mrkev najemno a rozmačkaný banán. Po zchladnutí másla vmícháme vejce (To proto aby se nám vejce v horkém másle nesrazili) Ve vetší míse spojíme zbytek suchých surovin. Do kterého postupně vymácháme naši hmotu z másla, mrkve, banánu... Naše vzniklé těsto navrstvíme do připravených košíčků a pečeme 20-25 minut záleží na velikosti košíčků. Nebo je pečeme doté doby, dokud nevyběhnou a nezezlátnou. Mezi tím, co se nám Capcaky pečou si připravíme krém. Šlehačku si ušleháme do tuha a postupně budeme přidávat a vmíchávat tvaroh, javorový sirup, citronovou šťávu i kůru. Po upečení necháme Capcaky pořádně zchladnout, ozdobíme krémem, nasekanými ořechy, a hoblinkami z mrkve a ihned podáváme. Dobrou chuť.

J.  

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky