Ovesná čoko-kaše
Další super rychlí a dobrý recept a to na Ovesnou čoko-kaši. Nejlepší je když neradi vstáváte a chcete si občas udělat něco jiného ke snídani než čaj, a namazat si rohlík másel, tento recept je pro vás jako stvořený. Zabere sotva 5 minut, takže nemusíte kvůli němu brzo vstávat. A je to zase něco trochu jiného. Nepotřebujete na to ani moc surovin a když si ji doma připravíte čerstvou jste si naprosto jistí co v kaši je. Ne jako občas v těch umělých sušinách, co se prodává v obchodech. Tak pojďme na to.

CO BUDETE POTŘEBOVTA:
1 Porce 5 minut
- 75 g Ovesných vloček (já osobně radši používám nedrcené, ale je to na vás)
- 1 Čerství banán
- 150 ml mandlového mléka (Já použil mléko od Alpra)
- 1 čajová lžička medu
- 1 čajová lžička kokosového oleje
- 1 lžička Raw kakaa
- 30 g hořké čokolády
- Pár kapek javorového sirupu
- Ovoce, mátu, rozdrcenou a čokoládu na ozdobu
Postup:
Nejprve si dáme ohřát mléko. Mezitím co se nám mléko hřeje si oloupeme banán a vidličkou ho rozmačkáme. Když se nám začne mléko vařit sejmeme z plotny a pokud možno c nejrychleji, mléko má tendenci rychle vzkypět a vytéct z kastrůlku. Do horkého mléka vsypeme ovesné vločky, rozmačkaný banán kakao, med, kokosový olej a rozlámanou hořkou čokoládu zamícháme a necháme odležet. Neřeknu vám na jak dlouhou na, tak dlouho, než po sobě uklidíte kuchyni. Nandáte do misky dozdobíte ovocem, čokoládou, pár lístky máty a pokapete javorovým sirupem a je to. Dobrou chuť.
J.