Pikantní červené kari s čočkou

10.03.2019

Další kari, na tomto jídle je suprové že se dá kombinovat spousta ingrediencí a zeleniny a vždy to chutná a vypadá skvěle. V tomto receptu jsem použil červenou čočku, zelené fazolové lusky, tofu s chilli a červené kari. A dopadlo to na jedničku doma se jenom oblizovali. Nejčastěji se to jí s rýží, ale myslím si že s kuskusem nebo s bulgurem by to také nemuselo být špatné. 

CO BUDETE POTŘEBOVAT

4 Porce 35 minut

  1. 250 g Červenou čočku
  2. 150 g zelených fazolových lusků
  3. 1 Hrst špenátu
  4. 1 Větší cibule
  5. 1 balení Tofu s chilli
  6. 1 Polévková lžíce červeného kari
  7. 500 ml Zeleninového vývaru
  8. Sůl, pepř
  9. 1  Polévková lžíce bramborového škrobu
  10. 1 Hrst naklíčených slunečnicových semínek (Nemusí být naklíčené)
  11. 1 Chilli paprička
  12. 1 Čajová lžička Kurkumy
  13. 1 Čajová lžička Koriandru
  14. ½ Čajová lžička Římského kmínu
  15. 1 Čajová lžička nakrájeného zázvoru
  16. Šťáva z půlky limety
  17. 150 ml Kokosové mléko
  18. Kokosový olej a olivový olej
  19. 3OO g Bulguru

Postup:

Na kokosovém a olivovém oleji si necháme zpěnit chilli a cibulku nasekanou nadrobno. Po zrůžovění cibulky přidáme červené kari koření, kurkumu, římský kmín a společně chvíli opečeme. Poté přidáme červeno čočku a fazolové lusky. Podusíme, rozředíme vývarem a dusíme zcela do měkka pod pokličkou. Za občasného promíchávání. Ke konci zjemníme kokosovým mlékem, dochutíme solí, pepřem, koriandrem a šťávou z limety. Přidáme naklíčené slunečnicové, semínka a dáme prohřát pikantní tofu, (dávám ho ke konci pro to, aby se nám v kari úplně nerozdusilo na kaši.) Bulgur si uvaříme podle návodu a můžeme podávat. (Takový tip na závěr, při opékání čočky přidejte trochu šťávy z limety a čočka zůstane krásně červená a neztratí barvu.) Dobrou chuť

J.  

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky