Pikantní červené kari s čočkou
Další kari, na tomto jídle je suprové že se dá kombinovat spousta ingrediencí a zeleniny a vždy to chutná a vypadá skvěle. V tomto receptu jsem použil červenou čočku, zelené fazolové lusky, tofu s chilli a červené kari. A dopadlo to na jedničku doma se jenom oblizovali. Nejčastěji se to jí s rýží, ale myslím si že s kuskusem nebo s bulgurem by to také nemuselo být špatné.

CO BUDETE POTŘEBOVAT
4 Porce 35 minut
- 250 g Červenou čočku
- 150 g zelených fazolových lusků
- 1 Hrst špenátu
- 1 Větší cibule
- 1 balení Tofu s chilli
- 1 Polévková lžíce červeného kari
- 500 ml Zeleninového vývaru
- Sůl, pepř
- 1 Polévková lžíce bramborového škrobu
- 1 Hrst naklíčených slunečnicových semínek (Nemusí být naklíčené)
- 1 Chilli paprička
- 1 Čajová lžička Kurkumy
- 1 Čajová lžička Koriandru
- ½ Čajová lžička Římského kmínu
- 1 Čajová lžička nakrájeného zázvoru
- Šťáva z půlky limety
- 150 ml Kokosové mléko
- Kokosový olej a olivový olej
- 3OO g Bulguru
Postup:
Na kokosovém a olivovém oleji si necháme zpěnit chilli a cibulku nasekanou nadrobno. Po zrůžovění cibulky přidáme červené kari koření, kurkumu, římský kmín a společně chvíli opečeme. Poté přidáme červeno čočku a fazolové lusky. Podusíme, rozředíme vývarem a dusíme zcela do měkka pod pokličkou. Za občasného promíchávání. Ke konci zjemníme kokosovým mlékem, dochutíme solí, pepřem, koriandrem a šťávou z limety. Přidáme naklíčené slunečnicové, semínka a dáme prohřát pikantní tofu, (dávám ho ke konci pro to, aby se nám v kari úplně nerozdusilo na kaši.) Bulgur si uvaříme podle návodu a můžeme podávat. (Takový tip na závěr, při opékání čočky přidejte trochu šťávy z limety a čočka zůstane krásně červená a neztratí barvu.) Dobrou chuť
J.

