Pikantní pečená cizrna

16.02.2019

Tento recept jsem chtěl už dlouho zkusit. Jelikož mám teď ta antibiotika a jsem doma tak toho musím využít a udělat, nafotit a napsat více receptů abych až zase začnu chodit do školy měl nějaké recepty do zásoby. Tato cizrna se dá určitě skombinovat i s dalšími surovinami, třeba s takovou cibulkou by baly určitě skvělá. Nebo místo vlašských ořechů můžete přidat jiné oříšky třeba lískové, nebo kešu ale já jiné neměl. A co jsem ještě dělal z cizrny? Třeba pyré, když se pořádně propasíruje tak je výborné, navíc má chuť po ořechách, nebo se my to jenom zdá? No nic méně je to super potravina. A ještě jednou bych chtěl poděkovat P&G Foodies za inspiraci. 

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

4 porce 35 minut

  1. 1 konzervu cizrny (400 g)
  2. 1 lžička mleté červené papriky
  3. ½ lžičky kmínu
  4. ½ lžičky soli
  5. Pepř a chilli
  6. 1 polévková lžíce olivového oleje
  7. 1 hrst vlašských ořechů
  8. 2 polévkové lžíce naklíčených slunečnicových semínek

Postup:

Rozehřejeme si troubu na 200 c. Otevřeme plechovku s cizrnou scedíme ji přes cedník a propláchneme vodou. Okapanou cizrnu přendáme do mísy a postupně přidáme všechny ingredience. Vše spolu řádně promícháme, dáme na pečící papír na pech a do trouby. Pečeme 3O minut, po dobu pečení obracíme aspoň 3-4 aby se nám vše hezky opeklo ze všech stran. Je to výborné zobání k televizi a je to trochu zase něco jiného než brambůrky a křupky. Mamka to zapíjela bílím vínem a prý to bylo luxusní.

Tak to určitě zkuste a pak dejte vědět jaký jste s tím měli úspěch. Dobrou chuť

J. 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky