Pikantní zelené fazolky s tofu
Dnes jsem si pro vás připravil pikantní zelené fazolky s tofu. Když jsem přestal jíst maso tak tohle byl úplně první recept do kterého jsem právě dal marinované tofu. Postupem času jsem recept upravoval a přidával a ubíral suroviny až vzniklo tohle super jídlo. Není náročné na přípravu a zvládne ho každý. Od té doby, co nejím maso jsem si tofu prostě zamiloval. A ne jenom to třeba Tempech ten jsem nikdy před tím neochutnal až tehdy když jsem přestal jíst maso. Nechtěl jsem pořád do všeho dávat jenom tofu, a tak jsem si jednou koupil tempech. Když jsem ho ochutnal tak jsem si říkal proč jsem ho nezačal jíst už dávno.? Tím chci říct nebojte se ochutnávat nové věci stojí to fakt za to. Konec kecání a jdeme na recept.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
3 porce 15 minut
- Jeden balíček marinovaného tofu
- 300 g zelených fazolových lusků
- 5-6 stroužků česneku
- 2 vetší cibule (Já použil jednu bílou a jednu červenou)
- 1 chilli papričku (Záleží na vás, jak to máte rádi ostré)
- Olivový olej
- Hrst slunečnicových semínek (Nebo jiných, pokud máte doma)
- Sůl, pepř, chilli hoblinky
- 1 lžíce Sójové omáčky
- 1 lžíce Worcestrové omáčky
- 3 lžíce vody
- šťávu z půlky limetky
POSTUP:
Oloupete si česnek a cibuli. Česnek nakrájíte na plátky a cibuli na měsíčky. Na olivovém oleji necháme zpěnit cibuli a chilli přidáme zelené fazolky a tofu. Vše krátce orestujeme. Přidáme česnek nakrájený na plátky a sójovou a worcestrovou omáčku. Podlijeme vodou a necháme chvíli podusit. Po chvíli promícháme přidáme koření a limetovou šťávu. Těsně před podáváním posypeme slunečnicovými semínky. Pokud se vám bude zdát šťáva moc tekutá můžete přidat trochu bramborového škrobu rozmíchaného ve vodě a tím to zahustit.
Tyto fazolky většinou jím s bulgurem, kus kusem, tmavým pečivem, nebo jenom tak.
Dobrou chuť
J.


