Risotto z červené řepy s balkánským sýrem a valašskými ořechy
Jednoduchý recept, který zvládne každý. Je hned hotový, výborně chutná, vypadá, a to je důležité. Protože člověk jí i očima. Jinak od té doby, co jsem vegetarián tak jsem si červenou řepu moc oblíbil (mám moc rád kombinace červené řepy vlašských ořechů a sýra) z červené řepy peču koláč, polévku, carpaccio. Moc bych chtěl poděkovat Moodforfood oficial za inspiraci.

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
4 porce 30 minut
- 300 g předvařené červené řepy
- 1 hrst baby špenátu
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- citronovou šťávu
- sůl a pepř
- balkánský sýr
- olivový olej
- 1 hrst nasekaných vlašských ořechů
- 2 snítky tymiánu
- 200 g rýže
POSTUP:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Necháme na olivovém oleji trochu zpěnit přidáme baby špenát, tymián, sůl, pepř, a prolisovaný česnek. Vše orestujeme. Pak přidáme rýži. (Já jsem použil zbylé dva pytlíčky rýže od večeře) jinak bych si na začátku dal vařit rýži, ale chtěl jsem zdělat tu starší rýži, aby se nevyhodila. Po promíchání rýže se špenátem přidáme pyré z červené řepy, kterou jsme rozmixovali mixérem. Promícháme a společně chvíli povaříme. Ke konci přidáme vlašské ořechy šťávu z citronu a dochutíme podle chuti solí a pepřem. Při podávání zdobíme balkánským sýrem, vlašskými ořechy a pokapeme olivovím olejem.
Dobrou chuť
J.