Veganské domácí tortilly s brokolicovou náplní a rajčatovou salsou

17.03.2019

Toto jídlo se hodí buď jako lehčí večeře nebo, jestli čekáte kamarády, známý a chcete je ohromit něčím neobvyklým tak doporučuji tohle. Pokud se vám nechce dělat s plackami tak si je kupte v obchodě, ale pořádně si přečtěte etiketu, z čeho všeho se skládá. Tyto placky můžete použít i jako brambůrky k avokádovému guakamole. Recept najdete umě na blogu. Placku rozkrájíte na malé čtverečky, pokapete olivovým olejem a dáte na chvíli péct do trouby.  

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

6-10 placek 45 minut

Na placky:

  1. 2 Hrníčky špaldové mouky
  2. Půl hrnku vlažné vody
  3. 3 Polévkové lžíce olivového oleje
  4. Špetka soli
  5. Špetka mletého římského kmínu

Na brokolicovou náplň:

  1. 1 Brokolici
  2. 1 menší žlutou papriku
  3. 1 menší červenou papriku
  4. 1 Mozzarellu
  5. Plátky Goudy
  6. Sůl, pepř, chilli

Na Rajčatovou salsu:

  1. 1 Cibuli
  2. 2 Stroužky česneku
  3. 1 balení Cherry rajčat
  4. Sůl, pepř
  5. Bazalku
  6. Olivový olej

Postup:

V míse smícháme 2/3 mouky, vody, oleje a soli a uhněteme v řídké těstíčko. Postupně přisypávejte zbytek mouky a promíchávejte těsto doku nebude krásně hladké a pružné. Krásně zpracované těsto rozdělíme na stejně velké části a ty rozválíme na pomoučněné desce na velmi tenkou placku. Placky opékáme na sucho na pánvi do zlatova

Celou prokolici si rozdělíme na jednotlivé růžičky a dáme částečně povařit do osolené vody. Když je brokolice na skus tak ji přendejte do ledové vody. (Říká se tomu sblanšírování, brokolice vám pak zůstane krásně zelená.) Ovařenou brokolici osušíme a nasekáme najemno a přidáme do mísy. Opláchnuté papriky zbavíme jadřinců se semínky a také nakrájíme nadrobno. Tuto směs dochutíme solí, pepřem a chilli a ihned plníme společně s nakrájenými sýry do našich vychladlých placek. Takto naplněné placky přehneme a opečeme na grilu.

Cibuli si nakrájíme najemno a opečeme společně s česnekem na olivovém oleji. Přidáme nakrájená rajčata, sůl, pepř, a necháme rozdusit na kaši. Dochutíme bazalkou. Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Dobrou chuť

J. 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky