Něco málo o mně

Ahoj jmenuji se Jakub je mi 21 jsem vyučený kuchař, nestudoval jsme fotografickou ani žurnalistickou školu, takže nečekejte profi stránky teprve začínám a se vším se seznamuji, ale fotit mě baví a psát celkem taky. Dělám to rád. Tak jsem se rozhodl to zkusit a založit si svůj Food blog. Baví mně vařit ne jenom pro sebe ale pro moji rodinu, přátele a kamarády, ti mi dodali odvahu a přivedli mě na myšlenku založit si vlastní food blog a podělit se s vámi o své recepty a svůj život nejen v kuchyni. Jsem úplně normální kluk, už v 19 mám vymezení jasné priority, vím co od života očekávat a chci se věnovat Gastronomii ať už jako Kuchař, Nutriční poradce pro zdravou a vyváženou výživu nebo jako Food bloger. Rád doma vařím a peču a chci se s vámi o to podělit. Zkouším nové recepty a kombinuje jídla a potraviny. Budu dělat maximum, aby se vám můj blog líbil a inspiroval vás. Vaření není jenom každodenní rutina, kterou musíte split ale i zábava, a to vám chci ukázat. Chtěl bych být každým dnem dál a dál a vypracovat se až na vrchol. Mým snem je být sledovaný Food bloger a vydat svoji vlastní kuchařku. Jelikož mám Dislegtickou a disgrafickou poruchu očekávejte hovorovou češtinu ne spisovou a za hrubky které nastanou se omlouvám.

A jak to všechno začalo?

Vařím tak nějak od malička rád jsem pomáhal mamce nebo babičkám v kuchyni, a pořád jsem se kolem nich ochomýtal a ptal se a proč se to dělá takhle? a kolik tam toho mám dát?Pozoroval je při práci, netrvalo dlouho a začal jsem experimentovat "Vařit" Zpočátku jsem dělal saláty, míchaná vajíčka a obložené veky a chlebíčky... a tak vznikl můj koníček kterým se stalo vaření. Vždy jsem se se svým kuchařským výtvorem chlubil a dával ochutnávat doma. Ne vždy se mi však jídlo povedlo a rodiče se přemáhali, aby přesolené nebo přepepřené jídlo snědli, ale vždy se u toho tvářili tak abych nic nepoznal. Nechtěli ranit mé city. Časem jsem do oka dostal ten grif na dochucování a z jednodušších jídel jsem pomalinku přecházel na ta složitější a pracnější. Začal jsem o víkendech připravovat obědy a večeře a pomalu jsem tak v kuchyni vystřídal mamku. A z koníčku se vaření stalo mojí vášní.


A z koníčku se stala vášeň na celý život

Podal jsem si přihlášku na Kuchařskou školu a tu jsem s vyznamenáním v roce 2018 dokončil. Ve škole jsem získal zkušenosti a cenné informace o vaření, potravinách a uvědomil jsem si toto je obor pro mě a že se chci vařením živit. Vaření se nadále věnuji a zkouším nové a nové recepty. Na konci roku 2017 jsem se rozhodl že vyzkouším nejíst maso a stanu se na nějaký čas Vegetariánem po dobu půl roka jsem doopravdy maso nejedl, doma na to zezačátku nadávali že člověk je prý všežravec a má jíst všechno, ale nakonec se s tím smířili a občas za mnou přijdou s prosbou, zda bych jim neuvařil něco vegetariánského. A tak už přes rok jsem vegetarián a vyhovuje mi to.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky